Rollpersonen

Din egna lilla mutant

Det första skall sägas först: alla medlemmar av Folket är mutanter. De enda icke-muterade som lever i Arken är Den Gamle och de många halv-förvildade strykarhundarna (och hur friska och sunda de senare är kan ifrågasättas). Alltså är alla rollpersoner mutanter av något slag.

Mutationerna gör dem samtidigt både oerhört kraftfulla och mycket sköra. Mutanten har inte heller någon vidare kontroll över sin DNA och dess effekter — bara genom att driva sina kroppar till det yttersta bygger mutanterna upp den inre energi som behövs för att mutationerna ska visa sin sanna sida, men den som driver sig för hårt riskerar att sätta igång nya mutationsprocesser som permanent försvagar individen. Mutant.png Vissa anser att de nya mutationerna detta leder till väger upp den svagare kroppen, men det är en åsikt som nog bara delas av dem som fått bra mutationer…

Den Gamle har alltid varnat om att gå för långt bort från Arken, och särkilt för djupt in i zonen, men nu på äldre dagar — i alla fall de dagar han är tillräckligt pigg i både benen och huvudet — har han börjat muttra om att något måste göras innan Arken dör ut. För bara någon vecka sedan tog han till och med dig åt sidan och förklarade att du måste axla delar av detta ansvar och säkra Arkens överlevnad… på något vis.

Skapa en rollperson

Följande steg används för att skapa en rollperson:

  1. Välj en sysselsättning.
  2. Utifrån sysslan, välj ett lämpligt namn och utseende.
  3. Fördela 14 poäng på de fyra grundegenskaperna, 1–4p på varje. På den grundegenskap som räknas som sysslans ”bästa egenskap” får du lägga maxvärdet 5 poäng.
  4. Fördela 10 poäng på färdigheter som hör till sysselsättningen. Minst 1p måste gå till sysslans särskilda färdighet, och du får lägga max 3p på en färdighet.
  5. Välj en talang — varje syssla har tre unika talanger att välja mellan, men det finns även allmänna du kan välja istället
  6. Välj relationer till RP och SLP. Du måste bl.a. välja ut en person i Arken du verkligen hatar (och ett skäl varför) och en person som du vill skydda av någon anledning. Skriv gärna in dessa som SLP (ifall tekniken så tillåter).
  7. Bestäm vad din stora dröm här i livet är.
  8. Beskriv din lya i Arken utifrån din syssla, karaktärsdrag, relationer och drömmar.
  9. Dra en mutation… eller kanske två? Detta är något vi kommer göra precis innan vi börjar spela. Magnetism.jpg Mutationerna är slumpartade och unika och det är upp till dig att lista ut hur du kan dra nytta av vad du får. Det finns dock ett val att göra: du får offra exakt en valfri grundispoäng för att få dra en andra mutation, vilket gör dig både svagare och starkare på samma gång. Tills dess, läs på om hur mutationspoäng fungerar.
  10. Vi kommer även fördela utrustning och gemensamt skapa ”karaktären” hos Arken.

Rollformulär

Det kommer finnas pappersformulär att fylla i på plats för den som vill vara traditionell. Formulär för utskrift finns på Fria Ligans hemsida och i mail från Micke. Den som är mer elektroniskt lagd kan (nog) skapa en karaktär här och/eller använda ett ifyllbart PDF-formulär.


Arken | Folket | Färdigheter | Grundegenskaper & trauma | Hemön | Hot och stöd | Rollpersonen | Spelsystemet | Startsida | Sysslor | Talanger | Tärningarna Zonen

Rollpersonen

Sicken röta Tippis