Joppy

Stryktålig slav med drömmar

Description:

STY 4
KYL 5
SKP 2
KNS 3

Färdigheter

Uthärda 3
Kämpa på 1
Ta Krafttag 2
Slåss 2
Fly 2

Bio:

Joppy är en senigt muskulös men krum och knotig figur som sliter hund under bossen Brytar-Bangt. Eftersom Joppy är stryktålig, seg och dessutom allmänt positivt lagd utnyttjas han till de obehagligaste sysslor: rensa ut asgnagarnästen, tvätta krossarnas jalingar och provsmaka nyhittat zonkrubb åt bossen. I tysthet drömmer Joppy om en storartad framtid som boss över ett eget gäng, men han hyser inga falska förhoppningar utan drar lydigt sitt strå till stacken utan så värst mycket knot.

Joppy är i förälskad i Lololovis, något han aldrig skulle medge eftersom hon är tillsammans med Brytar-Bangt. I hemlighet drömmer dock Joppy om hur Lololovis faller för honom istället när hans nya, imaginära men mycket fräna gäng gör gubbröra av Brytar-Bangts självgoda skock krossare.

Joppy flyttar ofta på sig och sover ofta på olika ställen, men han har en mer eller mindre permanent lya i arkens allra nedersta delar. I en av fartygets gamla barlasttankar har han samlat sina få, futtiga ägodelar och gjort sig ett litet krypin. Ett klaustrofobiskt och mörkt krypin, men där blir han i alla fall inte störd… så ofta…

Joppy

Sicken röta FarbrorVin