Den Gamle

Ledargestalten för Folket, nu alltmer bruten, trött och skröplig.

Description:

En gammal bruten man i en sliten arbetsoverall med märkliga tecken på. Det ser ut som fornspråk med lite siffror inblandat, men har inga ord någon känner igen. På äldre dagar har han även börjat klä sig i en pälsmössa och rock för att hålla värmen i den råkalla zonsmoggen. Inte för att den kommer av de dagar smoggen är lätt — då håller rocken ute den brännande solen istället.

Bio:

Den Gamle har funnits med er så länge ni kan minnas. Han lärde er hur ni skulle överleva och hur Arken var det sista hoppet för liv i zonen. Först vägrade han att låta er lämna skeppet, men det finns en gräns för hur mycket styrsel en man har över hundratals barn. Det dröjde inte länge innan den nya gränsen var att inte försöka lämna ön — ingen av er kunde ändå simma än, så det var lättare.

När en av bossarna byggde en båt (eller snarare, såg till att ett par skrotskallar fick slavar nog att bygga en) bräcktes även den gränsen. Snart hade alla gäng något som kunde ta dem över vattnet och Den Gamles förmaningar räckte inte längre. Uppgivet såg han istället till att de som var nyfikna åtminstone kunde hundsimma tillbaka till fast mark. Medlemmar av Folket som hade mutationer som hjälpte, och som hittills ansetts som värdelösa, blev plötsligt ovärderliga tillgångar för sina gäng.

Nu börjar Den Gamle leva upp till sitt namn oroväckande väl. Vissa dagar orkar han knappt ur sängen och bossarna har sedan läge tagit över driften av Arken. Även innan dess blev det klart at Den Gamles ord kanske inte var den lag ni trodde när ni var mindre — vissa har tillåtits lämna arken och undersöka zonen, trots Den Gamles förmaningar om att ”se inte bakåt, där finns bara död och elände.” Istället sitter han mest och grubblar mitt i Gryningsvalvet, och samtalar då och då med krönikörerna som jobbar där.

Den Gamle

Sicken röta Tippis