Brock Spader och Rumba

Mutant med hund

Description:
Brock Rumba
STY 4 STY 4
KYL 5  KYL 6
SKP 3
KNS 2  -
Slåss 1
Skjuta 3
Bussa på 3
Smyga 2
Speja 1
Slåss 2
Fly 3
Bett: Skada 1
Bio:

Hatar: Semla – " det är nåt skumt allså, det verkar för bra, hon har nåt knas på lut, allså. Rumba gillar ’na inte, då gör inte jag det heller. Verkligen inte. Käringhalva…"

Vill skydda: Rumba framför allt, och kanske en annan RP. Annars Mimon. Kanske alla tre.

Den storvuxne Brock är inte speciellt förtjust i sällskap, såtillvida detta inte utgörs av Rumba eller andra hundar. Hans högsta dröm är att flytta ut från arken och starta en kennel på Ön, i sund avskildhet. Detta betyder inte nödvändigtvis att han ogillar alla andra av Folket, men ju sällskapligare och mer närgången en medmutant är, desto svårare har Brock att lita på dem. Inte så konstigt kanske att Brock avundas zonstrykarnas solitära utflykter. Om man väl lyckats vinna Brocks vänskap är han dock, likt en hund, nästan korkat lojal.

Brock och Rumba har inhyst sig i en av Arkens livbåtar, hängandes i sin trasiga hissanordning från övre soldäck, högt över vattnet. Den signalorangea gummipressenningen som utgör bostadens tak är lappad, lagad och här och där förstärkt med plåtar och brädor. Även den anfrätta upphängningen behöver då och då förstärkas för att inte släppa taget om båten. En grov planka utgör landgång över gapet mellan arken och livbåten, vilket är praktiskt när Brock vill vara själv (alltså nästan jämnt). Då halas plankan helt sonika in, och Brock kan ostört muttra livsvisdomar och misstänksamma konspirationsteorier till Rumba. Rumba är troligen Arkens mest tålmodiga lyssnare…

Under sin hemsydda tyghuva (“allså, skyssmask, faktiskt”) är Brock gulaktigt blek, med en hud som stramar över ansiktet som om kraniet egentligen var lite för stort. Ha saknar hårväxt helt, och huvudet är täckt av ojämnheter och pigmentfläckar. Munnen är bred med smala läppar och på tok för många tänder, och de ljusa, gulgröna ögonen kisar nästan alltid vilket rynkar den tunna huden i ögonvrårna och över näsan.

Brock Spader och Rumba

Sicken röta FarbrorVin